Sfaturi pentru alegerea ferestrei de mansarda

Sfaturi pentru alegerea ferestrei de mansarda

Ferestrele de mansardă reprezintă soluția optimă pentru luminarea construcțiilor moderne. Ele asigură o bună luminare și o ventilație corespunzătoare a interiorului încăperii, dar și o priveliște neîngrădită către exterior.
Diferitele modele permit alegerea corectă a ferestrei, în funcție de tipul și caracterul camerei.

 

  • Panta acoperisului

Primul pas in achizitionarea ferestrei de mansardă este verificarea pantei acoperișului, adică înclinația pe care o are șarpanta ta.
Panta minima trebuie sa fie de 15 grade.

 

  • Rama de etansare

In functie de invelitorea acoperisului trebuie sa selectati ramele de etanșare. Rama pentru invelitori ondulate (Tigla metalica, ceramica sau beton) sau rama pentru invelitori plate (tabla plana).

Ramele de etanșare sunt fabricate pentru a se potrivi exact pe dimensiunea fiecărei ferestre de mansardă și pentru a asigura etanșeitatea la apă între fereastră și materialul învelitorii. Sunt create pentru drenarea sigură şi eficientă a apei şi sunt disponibile în diverse versiuni pentru a corespunde diferitelor tipuri de învelitori și combinații de ferestre.

 

  • Dimensiunea ferestrei de mansarda

Care este suprafața încăperii? Dimensiunea ferestrelor se alege direct proporțional cu spațiul unde îți dorești să le amplasezi. De regulă, trebuie sa fie cat mai mari, pentru că lumina naturală este de dorit.
Tineti cont ca dimensiunea ferestrei nu este aseeasi cu suptafata vitrata (sticla). Daca distanta intre capriori nu permite instalearea dimensiunii dorite, se face juguire si se poate monta orice astfel orice dimensiune.

 

  • Destinatia camerei unde se instaleaza fereastra de mansarda

Pentru camere sau holuri se poate folosi orice model de fereastra.
Pentru bai, bucatarii, piscine sau alte camere cu umezeala se vor utiliza ferestrele cu tocul invelit in poliuretan sau din PVC.

 

  • Termoizolatia acoperisului

Pentru mansardă, este important să alegi geamuri termoizolante care au un nivel superior de izolare termică și fonică. Astfel se previne apatitia mucegaiul în interior.
In acesta categorie cele mai vandute sunt gama standard cu doua sticle sau gama standard plus cu trei sticle (dublucameral).

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *